BSK
Bergen Sportskytterklubb It does not matter what you shoot. It only matters who you shoot with.
Konkurransevåpen

Dynamisk pistolskyting foregår med håndvåpen, minste kaliber tillatt er 9mm. De fleste begynner sin trening med 9mm klubbvåpen. Bergen Sportskytterklubb har flere forskjellige typer våpen som brukes til trening og konkurranse av medlemmer som enten ikke ønsker å kjøpe noe eget, eller ikke er ferdig med den obligatoriske 6 mnd. som er ventetiden før en kan søke om eget våpen.

IPSC Divisjoner

Fra starten av i 1976 ble IPSC-konkurranser skutt med hvilket som helst håndvåpen og/eller kaliber, men det ble veldig fort klart at utstyr og kaliber har veldig mye å si og at det ikke var lett for alle å fritt konkurrere med andre. På grunnlag av det ble det dannet noen divisjoner eller klasser slik at man til en viss grad konkurrerer med like forutsetninger.

Open Divisjon

Dette er race-pistolene, spesielt bygget for IPSC eller USPSA konkuranser. Pistolene som går i denne klassen har typisk kompensator, rødpunktsikte og forlengede magasiner som holder 25-29 skudd. Dette er klassen hvor «alt er lov» (nesten). Det er ikke uvanlig at våpen i denne klassen begynner på 25.000.- før eieren begynner å bygge den opp til sin egen smak, en ferdig racegun koster ofte totalt både 50 og 60 tusen her i Norge.

Standard Divisjon

Standard divisjon er begrenset til pistoler med minimum kaliber .40 for major klassen og 9mm for minor klassen. Pistolene her kan ikke ha kompensatorer eller elektroniske siktemidler. De må og passe i IPSC boksen. IPSC boksen måler 225mmx150mmx45mm, hele pistolen må gå nedi og lokket må gå på.

Production Divisjon

Dette er double action pistoler i minor klassen, egen liste over godkjente våpen i denne klassen ligger på IPSC.org. Denne blir mer og mer populær her i Norge.

Revolver Divisjon.

Dette er divisjonen for revolverskyttere. Nokså populært i Norge.


Støtter du oss?

Har du husket å sette Norsk tippings Grasrotandel til oss? Les mer om Norsk tippings Grasrotandel her.

Grasrotandlelen